Strona główna Dzieje się Gotowali pod okiem mistrza

Gotowali pod okiem mistrza

0
fot. ZSCKR w Widzewie

Uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Widzewie wzięli udział w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Roberta Sowę.

Młodzi adepci sztuki kulinarnej mogli zasięgnąć wiedzy od szefa kuchni i pod jego okiem przygotować m.in kaczkę, hummus, czy tort bezowy.

Oprócz dzisiejszego wspólnego gotowania z mistrzem tego fachu, uczniowie mogli powalczyć o miejsce w konkursie organizowanym przez kucharza.

– Pan dyrektor wraz ze sztabem nauczycielskim wybierze jednego najzdolniejszego kucharza, który pojawi się w konkursie „Kulinarny Talent”, już 22 marca w Warszawie. To będzie duże wyzwanie dla tego młodego człowieka, stanąć przed kamerami w obecności profesjonalnego jury oraz dziennikarzy. To jest napewno inne gotowanie.. wtedy zapomina się nawet żeby posolić ziemniaki, no ale tak to wygląda – mówił dla telewizji Pro-MOK, Robert Sowa – Dzisiaj jest moda na to, żeby kucharze chwalili się tym co gotują, byli z tego zadowoleni i polecali swoje dania.

Podczas tegorocznej edycji wspomnianego konkursu wystąpi dwunastu finalistów, wyłonionych przez Roberta Sowę i firmę Prymat podczas warsztatów pod hasłem „Przygotowanie do kariery”, które organizowane są w szkołach gastronomicznych na terenie całej Polski.

Warto wspomnieć, że Robert Sowa gościł w sierpniu ubiegłego roku w hotelu Fabryka Wełny w Pabianicach, podczas konkursu kulinarnego – „Gęsina nie tylko na świętego Marcina”. Mistrz oceniał potrawy przygotowane przez duety kulinarne z całej Polski.

REKLAMA
Subskrybuj
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments