Julka Misiak z Chechła Pierwszego jest jedną z faworytek programu Master Chef Junior. Właśnie trafiła do najlepszej siódemki młodych kucharzy. Za na nami kolejny odcinek.
W pierwszej części odcinka kucharze musieli przyrządzić dwa dania ze strusiego jaja, jedno słodkie, drugie wytrawne. Gościem i dodatkowym jurorem był Mateusz Zielonka, jeden ze zwycięzców programu Master Chef dla dorosłych.
Rolada jajeczna z farszem z papai i migdałów podana z ganaszem czekoladowym to było danie naszej reprezentantki.
– Julka, to nazywa się kreatywność. Połączenie tych smaków powoduje jedno, że to jest bardzo mądry i smaczny deser – powiedział Michel Moran.
Mateusz Zielonka wskazał Julkę do najlepszej trójki pierwszej części programu. – Chciałem zaprosić osobę, której danie było jednym z ładniejszych i którego smak też był niepowtarzalny – powiedział juror.
W drugiej części mali kucharze musieli przyrządzić danie z owoców morza i ryb. Julka gotowała w parze z Jankiem. Przygotowali pieczonego łososia z krewetkami, puree z kopru włoskiego i sosem na bazie owoców morza. Współpraca tego duetu układała się wzorowo. Tym razem też nie obyło się bez pochwał.
– Jeżeli będziecie tak robić krewetki to będziecie mistrzami krewetek – powiedział – Mówiłam, że jestem mistrzynią krewetek – podsumowała Julka.
– Danie było przepełnione fantazją – dodał Mateusz Zielonka.
Para z naszą przedstawicielką w składzie zajęła drugie miejsce w odcinku.
Julka jak na razie jest w najlepszej siódemce programu.