Strona główna Na sygnale Polityka prywatności i cookies

Polityka prywatności i cookies

Polityka prywatności i cookies portalu www.epainfo.pl

Administratorem danych osobowych Użytkowników portalu www.epainfo.pl będących osobami fizycznymi, w rozumieniu ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tj. Dz.U. z 2002 roku, nr 101, poz. 926 z późn. zm.), jest wydawca portalu – firma MMB Manuela Jach z siedzibą przy ul. Zamkowej 23 lok. 6 95-200 Pabianice, wpisana do ewidencji działalności gospodarczej numer NIP – 731-194-81-82 REGON 101781960.

W związku z tym ustalono następujące zasady:

  • Mogą Państwo korzystać z naszych stron bez udostępnienia nam prywatnych informacji. Podanie pewnych danych takich jak: e-mail, nazwisko itp., będą potrzebne jedynie w przypadku korzystania z niektórych części serwisu: system komentarzy oraz dział ogłoszeń znajdujący się pod adresem www.ogloszenia.epainfo.pl). W ramach działalności Administrator może przechowywać informacje, np. dane osobowe i kontaktowe niezbędne do umożliwienia kupującemu i sprzedającemu zawarcie transakcji, przesłanie wiadomości, komunikowanie się z innymi Użytkownikami. Wszystkie dane konieczne do zamieszczenia Ogłoszenia wymagane będą także do utworzenia Konta. Informacje zamieszczane w Ogłoszeniach udostępniane są na własną odpowiedzialność Użytkownika. Użytkownik powinien starannie rozważyć ryzyko upublicznienie danych osobowych w Ogłoszeniu, w szczególności adresu i dokładnej lokalizacji.
  • Administrator zobowiązuje się, iż nie będzie ani udostępniać, ani sprzedawać osobom (podmiotom) trzecim Państwa danych osobowych. Podane przez Państwo dane osobowe będą przetwarzane dla wyłącznych potrzeb portalu (zgodnie z ustawą z dn. 28.08.1997 r. o ochronie danych osobowych; Dz. U. nr 133, poz. 833 z późn. zm.).
  • Akceptując Politykę Prywatności Użytkownik wyraża zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych i potwierdza, że wie o przysługującym mu prawie do wglądu do swoich danych oraz o prawie do ich poprawiania. Dane osobowe Użytkowników mogą być udostępniane podmiotom uprawnionym do ich otrzymania na mocy obowiązujących przepisów prawa, w tym właściwym organom wymiaru sprawiedliwości. Użytkownik może w każdej chwili zażądać zmiany lub usunięcia jego danych z bazy danych.
  • Zbiór danych Użytkowników został wpisany do rejestru zbiorów danych przetwarzanych przez Administratora . Rejestr ten jest udostępniony do wglądu w siedzibie Administratora.

W sytuacji pojawienia się wątpliwości, czy Administrator stosuje się do powyższych zasad, prosimy o niezwłoczne powiadomienie nas o tym. Dołożymy wszelkich starań, aby ustalić i rozwiązać problem.

Strona internetowa www.epainfo.pl zapisuje na komputerze Użytkownika tzw. pliki cookie. Pliki te służą głównie do identyfikacji Użytkownika na stronie. Przechowywany jest w nich identyfikator sesji Użytkownika, dzięki czemu strona wie jakie treści ma wyświetlić.

Z plików cookie korzystają też skrypty, które zbierają na tej stronie informacje statystyczne, dzięki czemu jej administratorzy wiedzą jakie treści najczęściej są oglądane, a tym samym mogą dopasować zawartość strony do oczekiwań Użytkowników. Na podobnej zasadzie działają skrypty przedsiębiorstw handlowych, które wyświetlają na stronach reklamy. Dzięki plikom cookie mogą sprawdzić na jakie strony wchodzą Użytkownicy i przez to wiedzą jakie reklamy im wyświetlić (np. jeśli Użytkownik wchodzi strony z książkami to w boxach reklamowych właśnie reklamy książek zostaną zaprezentowane).

Jeśli nie chcesz aby ta strona zapisywała pliki cookies na Twoim komputerze możesz je wyłączyć (może się to jednak wiązać z niemożliwością korzystania ze strony).

Mozilla Firefox: W menu “Narzędzia” wybierz “Opcje” i w nich zakładkę “Prywatność”  (przeglądarka daje Ci możliwość zaznaczenia, że nie chcesz być śledzony w ogóle albo usunięcia pojedynczych ciasteczek poszczególnych witryn).

Microsoft Internet Explorer: W menu “Narzędzia” wybierz “Opcje internetowe” i w nich zakładkę “Prywatność” (specjalnym suwakiem możesz regulować ogólny poziom prywatności albo przyciskiem “Witryny” zarządzać ustawieniami poszczególnych serwisów internetowych).

Google Chrome: W menu ukrytym pod trzema poziomymi kreseczkami w prawym górnym rogu przeglądarki wybierz “Narzędzia” a potem “Wyczyść dane przeglądania…”. Oprócz możliwości czyszczenia plików cookie, znajduje się tam link “Więcej informacji”, który prowadzi do szczegółowego opisu funkcji prywatności przeglądarki.

Opera: Przyciskiem “Opera” w lewym górnym rogu otwórz menu i wybierz w nim “Ustawienia” i dalej “Wyczyść historię przeglądania…” (oprócz możliwości skasowania już ustawionych plików cookie, jest tam też przycisk “Zarządzaj ciasteczkami…” prowadzący do bardziej zaawansowanych opcji dla poszczególnych witryn).

Apple Safari: W menu “Safari” wybierz “Preferencje” i w nich zakładkę “Prywatność” (znajdziesz w niej liczne opcje dotyczące plików cookie).

W telefonach komórkowych, tabletach i innych urządzeniach mobilnych
Każdy model telefonu może tę funkcję obsługiwać w inny sposób. Dlatego zachęcamy do zapoznania się z opcjami prywatności w dokumentacji na stronie internetowej producenta Twojego urządzenia mobilnego.

W przypadku pytań Użytkowników, dotyczących powyższej deklaracji ochrony prywatności prosimy o kontakt pod adresem e-mail: kontakt@epainfo.pl