Strona główna Styl życia Od kuchni Slow Food, Burgery i wielki powrót Loft74!

Slow Food, Burgery i wielki powrót Loft74!

18

– Jesteśmy szczęśliwi i stęsknieni naszych gości – mówią właściciele restauracji Loft 74 w Pabianicach. – Przed nami wspaniały czas ciepła, lata i wspólnego biesiadowania. Zapraszamy do naszej restauracji. Zniesienie obostrzeń związanych z pandemią to tak naprawdę nasze drugie, wielkie otwarcie.

Loft 74 to restauracja typu Slow Food, która powstała w miejscu znanego w Pabianicach „Murzynka”. W styczniu 2020 roku Loft otworzył się, by po kilku miesiącach fantastycznego startu zamknąć się z powodu koronawirusa.

– Przygotowując się do otwarcia i pracując nad biznesplanem, wzięliśmy pod uwagę wszelkie zagrożenia. Ich lista była naprawdę długa, bo chcieliśmy być przygotowani na każdą ewentualność – wspomina Jarosław Grenda, współwłaściciel Loft 74. – Jednym z punktów było zagrożenie, którego nie potrafiliśmy nazwać. Zostawiliśmy przestrzeń na wydarzenie, które nie przyszło nam wtedy do głowy. Za to za chwilę przyszła pandemia.

Jednak mimo ciężkiego dla restauratorów okresu, Loft 74 od piątku znów wrócił do życia. Jeszcze smaczniejszy i jeszcze bardziej klimatyczny, niż półtora roku temu.

– Okres obostrzeń postanowiliśmy wykorzystać na rozwój naszej restauracji i naszych umiejętności kulinarnych – mówi Karolina Wlazłowicz, współwłaścicielka. – Od teraz, w naszym menu królują burgery. Prawdziwe, soczyste, najlepsze w swojej postaci i co ważne, certyfikowane.

Co zatem wyróżnia Loftowe burgery? Certyfikat ASHANTI ISOCA, dzięki któremu
pabianickie „buły” dołączyły do grona najlepszych burgerów w Europie.

 

– W skomponowaniu naszych burgerów pomógł nam Maciej Rosiński, wybitny
szef kuchni, którego nazwisko doskonale znane jest w świecie gastronomii. To właśnie Maciej, laureat wielu prestiżowych nagród w swojej dziedzinie, min. Gault&Millau, nauczył nas i pokazał, jak stworzyć pysznego i co ważne, restauracyjnego burgera. Warto  wiedzieć, że w krajach Europy burgery zajmują szczególne miejsce w kartach dań wybitnych restauracji. Równie szczególne miejsce zajmują i u nas – dodaje Jarosław Grenda.

I tak oto w Loft 74 zjemy pyszne burgery ze starannie wypiekanych bułek brioche, w połączeniu z doskonałym mięsem wołowym, autorskimi sosami i konfiturami oraz świeżymi warzywami. Uzupełnieniem klasycznej oferty burgerów wołowych są wersje drobiowe, vege oraz z łososia.

Pomysł na serwowanie wyjątkowego burgerowego menu, zrodził się z inspiracji kulinarnych przywiezionych przez właścicieli restauracji z licznych podróży po Europie. To właśnie dzięki europejskim inspiracjom, Loft 74 stał się kulinarnym miejscem spotkań w stylu slow food. Styl slow food oznacza naturalne i tradycyjne smaki nadające rytm
celebrowaniu wspólnie spędzanego czasu w gronie przyjaciół. Dlatego właśnie w menu Loft 74 odnajdziemy dania inspirowane kuchniami z różnych stron świata.

– Zapraszamy serdecznie do odwiedzenia nas w Lofcie. Uwielbiamy poznawać nowych ludzi, nowe osobowości i naszych nowych gości. A nic tak nie zbliża, jak świetna atmosfera, pyszne jedzenie i gwar radosnych rozmów – zachęcają właściciel Loft 74

Loft 74
ul. Łaska 74
Pabianice
godziny otwarcia:
pon. – czw. od 12.00 do 21.00
pt. – sb. od 11.00 do 23.00
ndz. od 11.00 do 21.00
kontakt:
tel. 797 210 275
email: biuro.gmu@gmail.com

REKLAMA
Subskrybuj
Powiadom o
18 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments

Pozdrawiam Pana Jarka. Loft to fajne miejsce. Bywam. Smacznie i sympatycznie i miła obsługa

Bardzo dziękujemy za miłe słowa i również serdecznie pozdrawiamy 🙂

Polecam. Jadłem tam parę razy przed koroną, niebawem znów wpadnę posmakować nowości.

Dziękujemy za docenienie i serdecznie zapraszamy 🙂

🙂

Wozisz sie Panie

Yhy cos już zaczynają w telewizji pitolic o super mutacji koronki indyjskiej z angielską.Pewnie A miesiąc będziemy znowu z namordnikami łazić i znów wszystko zamknięte będzie.

Cieszymy się każdą chwilą i optymistycznie patrzymy w przyszłość ☀️
Zapraszamy serdecznie 🙂

Z wielką radością wspieraliśmy akcję Rady Rodziców przy SP14 „Internet to nie wszystko. Wyjdź na boisko.” ❤️Rozdaliśmy dzieciom 100 porcji naszych pysznych lodów 🍦 Było super ☀️

wszystko rewelacja , a serdelki z musztardą palce lizać 😉

😀😀😀
Specjalnie dla Króla Juliana serdelki też się znajdą 😉
Pozdrawiamy i zapraszamy serdecznie 🙂

Miałem okazję skosztować burgera. Był smaczny, nie mniej jednak polecam popracować nad kotletem. Kupić mięso i ulepić kotleta własnoręcznie. Wiem, że po pandemii, kiedy jeszcze nie wszyscy wrócili do knajp ciężko rozbujać restaurację. Myślę że właściciel wie o co chodzi. Było smacznie i przyjemnie, trzymam kciuki żeby się rozwijało bo chcę tam zaglądać częściej.

Bardzo dziękujemy za wizytę i miłe słowa 🙂 Do tworzenia naszych burgerów używamy naszych rąk i serc ❤️ i stąd właśnie bierze się ich magia 🙂
Pozdrawiamy i zapraszamy gorąco ❤️🙂

„Własnoręczny” „Biberek” do tego i „Nie ma mocnych”

Kawa bórger, dwie osoby i robi sie 40-60, kogo na to stać? Dziekuje zjem ziemniaki z sadzonym i popije zsiadłym mlekiem (4złotych poproszę) gdzie „bary mleczne”? komu to przeszkadzało??? Smacznego ryżu i ciepłych piesków robionych z biedronek w żabce

Last edited 2 lat temu by Mihał

Stać, stać. Tylko trzeba się do roboty wziąć i zarobić a nie tylko brać 500+. Niektórzy chcą od życia więcej niż tylko piwo Wojak i śląska z Biedronki 🙂

Fajne laseczki. Zaglądne. Zagadam a co mi szkodzi.