Podczas kolacji charytatywnej, zorganizowanej przez Fabryka Wełny Hotel & SPA, pabianiczanie będą mieli okazję spróbować dań od najznakomitszych szefów kuchni młodego pokolenia.
Patronat merytoryczny nad kolacją objęli: Wiesław Bober – Szef Kuchni Fabryki Wełny Hotel & SPA oraz Robert Sowa i Jerzy Pasikowski.
Udział w kolacji to pomoc w finansowaniu rehabilitacji i leczenia 18-letniego Adama Piechy. Nastolatek wracając rowerem do domu, uległ bardzo poważnemu wypadkowi komunikacyjnemu. Choć lekarze nie dawali mu szans na przeżycie, dziś chłopak walczy o powrót do zdrowia. Potrzebuje do tego opieki specjalistów oraz rehabilitacji, które dla najbliższych Adama są niezbędnym, lecz ogromnym wydatkiem.
Kolacja na rzecz Adama odbędzie się 2 września w Fabryce Wełny Hotel & SPA. Goście wezmą także udział w pokazie sommelierskim połączonym z degustacją wina. Kolacji towarzyszyć będzie muzyka na żywo, a wieczór poprowadzi dziennikarka Radia Zet, Agnieszka Kołodziejska.
Bilety-cegiełki w cenie 150 zł za osobę można zarezerwować pod numerem telefonu: 506 497 728 lub pisząc na adres: eventy@fabrykawelny.pl
Dokładny opis wydarzenia dostępny TUTAJ
Więcej informacji o Adamie i o jego stanie zdrowia, dostępnych jest na fanpage’u Adam Piecha – powrót do sprawności.
cel bardzo szczytny ale szkoda że w Restauracji w której masówki robią sierściuchy z KODU