W restauracji Passado zjemy autorskie dania kuchni polskiej połączone z produktami i przyprawami z różnych zakątków świata. Królują tu potrawy przygotowywane ze świeżych produktów sezonowych.
Szefem kuchni w restauracji Passado (Rzgowska 276 przy stacji Orlen) jest Artur Muszyński, który szkolił się pod okiem najlepszych kucharzy m.in. mistrza klasyki kulinarnej Kurta Schellera. Dlatego dania w Passado są nie tylko smaczne, ale i oryginalne.
– Popisowe dania zależne są od pory roku. Codziennie przygotowuję danie dnia z najlepiej wyselekcjonowanych produktów. Jest to np. polędwiczka w sosie czekoladowo kawowym z nutą śliwki, tymiankowymi ziemniaczkami, karmelizowanym jabłkiem i szalotką.
Artur Muszyński swoje inspiracje kulinarne bierze z różnego rodzaju szkoleń, programów i artykułów. Opiera się o najnowsze technologie przyrządzania potraw tj. Sous vide, czyli obróbki termicznej produktu w niskiej temperaturze. Dzięki temu mięso jest soczyste, warzywa nie tracą wartości odżywczych i zachowują swoją chrupkość.
Restauracja Passado zajmuje się również organizacją imprez okolicznościowych, bankietów, cateringów z dostawą potraw do domów na małe imprezy okolicznościowe. – Współpracuję również z salą bankietową Sywilla na ulicy Rzgowskiej 43, naprzeciwko mojej restauracji. Organizujemy tam imprezy od 30 do 100 osób tj. wesela, chrzciny, komunie, bankiety okolicznościowe – dodaje właściciel.
Bardzo dobra restauracja i świetny szef kuchni! Ja mogę polecić z czystym sercem!
gdzie taka restauracja w Pabianickich realiach….. wszystko fajnie ale pewnie ceny nie zachęcają Pabianiczan 🙁
Pan Artur świetnie gotuje. Jego dania są przepyszne. Gorąco polecam!
Pójdź zobacz spróbuj a nie osąd od razu przed przetestowaniem myślę że się miło zaskoczysz
Nie osąd a moje zdanie.
ceny sa przystępne zjeść obiad w granicach 25 zł na osobę na takim poziomie to nie kosmos …
Bardzo smaczne jedzonko i zawsze świeże. Ceny i porcje bardzo dopasowane. Na pewno najesz się lepiej i taniej niż w pabianickich barach mlecznych typu ag… czy pier…. po których za godzinie jesteś głodny a kosztowało 15 zł …w Passado masz porcje od 20 do 25 na światowym poziomie i jaki smak, a o porcje się nie martw 🙂 są duże ! …zadowolony Klient i Pozdrowienia dla Artura 😉
a placek po węgiersku ….Poezja !!!!
Dla mnie numer jeden jest obecnie Pieprz i Sól. Za 16,40 zł mam drugie danie z kompotem, po którym nie jestem głodny przez 4-5h, a ja jestem wymagający jeśli chodzi o porcje. Może któregoś dnia wpadnę i przetestuję Passado. Teraz nie chcę oceniać, ale rzeczywiście porcje ze zdjęcia raczej nie nasycą mojej osoby 🙂
Porcje faktycznie spore. Ale mi w daniach z „Pieprz i Sól” brakuje niestety właśnie pieprzu i soli. Mięso, szczególnie filety z kurczaka często nie były doprawione.
Co kto lubi. Mnie np. w A&A (Św. Jana) nie pasuje w mięsach to, że jest znów zbyt dużo pieprzu 🙂
restauracja dla biznesmenow na stacji benzynowej:P??? czy sie juz przeniesli do normalnego lokalu
Miło zobaczyć znajomą twarz po tych paru latach 🙂 Na pewno odwiedzę restaurację, bo dania wyglądają naprawdę apetycznie. Pozdrawiam i życzę samych sukcesów 😉