6 grudnia poznamy zwycięzców Konkursu na Zdrowy Posiłek. Komisja Konkursowa w składzie: Wiesław Bober – Szef Kuchni Fabryka Wełny Hotel & Spa, Magdalena Pękala – dietetyk oraz Michał Pytko – prowadzący cykl prelekcji z zakresu zdrowego odżywiania poprzedzający konkurs, ocenią potrawy pod względem zgodności z przepisem, smaku i estetyki.
O tym jak smakują posiłki wegańskie, desery fit oraz posiłki w stylu keto, będą mogli przekonać się również mieszkańcy przybyli na finał.
– Celem konkursu jest propagowanie zdrowych nawyków żywieniowych wśród pabianiczan, praktyczne wykorzystanie wiedzy z zakresu nauki o zdrowym żywieniu, ale również integracja społeczności lokalnej. W tym celu do udziału w finale zapraszamy nie tylko laureatów I etapu konkursu, ale również pabianiczan, którzy stawiają swoje zdrowie na I miejscu – mówi Iga Gajzler z Urzędu Miejskiego w Pabianicach, koordynator zadania „Zdrowe Łódzkie na plus”. – Zgromadzona publiczność, będzie miała ważne zadanie do wykonania. To właśnie ona przyzna nagrody publiczności w każdej kategorii.
Finał rozpocznie się 6 grudnia 2024 r. o godz. 17.00 w Centrum Seniora w Pabianicach przy ul. Marii Konopnickiej 39. Wstęp wolny.
Konkurs na Zdrowy Posiłek realizowany jest w ramach zadania „Zdrowe Łódzkie na plus” finansowanego ze środków Samorządu Województwa Łódzkiego.