Strona główna Styl życia Od kuchni Było pysznie i kolorowo!

Było pysznie i kolorowo!

0
Loft 74

Łosoś w czterech odsłonach, tiagatele z kurczakiem w sosie curry z pieczarkami, naleśniki atlantyckie. To tylko niektóre z festiwalowych dań, jakich pabianiczanie mieli okazję skosztować podczas trwającej nadal nowej, imprezy kulinarnej.

Pabianickie restauracje Ikura, Loft 74 oraz Bez espresso mam deresso, podsumowały pierwsze dwa dni festiwalu „Zasmakuj w Pabianicach”.

– Cieszymy się bardzo, że jest zainteresowanie festiwalem. Pabianiczanie są ogromnie ciekawi tego, co u nas na nich czeka. Idea jest taka, by mieszkańcy naszego miasta wyszli z domów. By zechcieli wśród najbliższych, rodzin i przyjaciół spędzić wolny czas razem z nami. By pokazać, że wyjście do restauracji nie musi być tylko od święta. Że chcemy was gościć także na co dzień – mówi Jarosław Grenda, współwłaściciel Loft 74.

Jakie dokładnie menu czekało w czwartek i piątek na gości trzech, pabianickich restauracji?

4 odsłony łososia” to nowość oferowana rzez Ikurę. Łosoś w panko, czyli japońskiej panierce, łosoś z serkiem i mango, rolka z łososiem owinięta omletem tamago oraz klasyczny futomak. Oczywiście z łososiem. Za talerz pełen sushi pabianiczanie zapłacili 50 zł.

Festiwalowe propozycje Bez espresso mam depresso to omlet grecki z serem feta, oliwkami, świeżymi pomidorkami i rukolą, w towarzystwie mini sałatki i koszyczka pieczywa (18 zł), panini chokura, czyli grillowana ciabatta z chorizo, kurczakiem, mozarellą i świeżym szpinakiem, wraz z sałatką (18 zł) oraz naleśniki atlantyckie z twarożkiem, chrzanem, szczypiorkiem łososiem i rukolą (2 sztuki 15 zł).

W Loft 74 na pabianiczan czekał zestaw festiwalowy, w skład którego wchodziła zupa krem z dyni, tagliatelle z kurczakiem i pieczarkami w sosie curry oraz szarlotka pod kruszonką. Cena takiej uczty to 39 zł.

– Jeśli ktoś jeszcze nie miał okazji nas odwiedzić, zapraszamy już w najbliższy czwartek i piątek, bo przed nami kolejne dni festiwalu i kolejne, festiwalowe pyszności. Dziś jeszcze nie zdradzimy jakie, ale zachęcam do obserwowania naszych restauracji na Facebooku, bo tam zapewne, w odpowiednim momencie, uchylimy rąbka tajemnicy – zapraszają organizatorzy festiwalu „Zasmakuj w Pabianicach.

Festiwal Kulinarny „Zasmakuj w Pabianicach”

Organizatorzy: Loft 74 (ul. Łaska 74), Bez espresso mam depresso (ul. Warszawska 3/5), Ikura (ul. Zamkowa 23a/1).

Kolejne terminy: 1-2 października, 8-9 października.

REKLAMA
Subskrybuj
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments