Strona główna Aktualności Ugotowani i MasterChef w jednym miejscu

Ugotowani i MasterChef w jednym miejscu

0

Pod okiem Bartłomieja Predla, finalisty programu Ugotowani, prawie trzydziestu uczestników warsztatu terapii zajęciowej przystąpiło dzisiaj do zorganizowanego w jego siedzibie pabianickiego MasterChefa.

W ten sposób został podsumowany projekt „Smaczny zakątek”, mający na celu zachęcenie osób niepełnosprawnych do zdrowego odżywiania.

Każda z czterech drużyn miała do dyspozycji szereg produktów, m.in. warzywa, owoce, wędliny, pieczywo, produkty mleczne. Zadanie polegało na przygotowaniu dwóch potraw (jednej słodkiej i jednej słonej). Jurorzy oceniali nie tylko ich smak, ale też sposób podania.

– Na każdą macie 30 minut – mówił przed rozpoczęciem „MasterChefa” Bartłomiej Predel. – Czy danie słodkie będzie przystawką, czy też deserem zależy o waszej inwencji. A jeśli ktoś poda coś na słono z czekoladą albo ogórka na słodko to też dobrze.

W ramach projektu uczestnicy WTZ spotkali się wcześniej z dietetykiem i wysłuchali wykładu o zdrowym odżywianiu.

– W naszym projekcie wzięło też udział ośmioro pracowników banku BGK z Warszawy, będących równocześnie wolontariuszami fundacji BGK. Doposażyliśmy dzięki niej naszą kuchnię, do której trafił piec elektryczny z płytą indukcyjną, blender, frytownica i robot – poinformowała Agnieszka Jaksa, kierownik WTZ.

O występie Bartłomieja Predla w programie „Ugotowani” pisaliśmy tutaj.

 

REKLAMA
Subskrybuj
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments