Strona główna Dzieje się Sekrety pizzy na szklanym ekranie. Zdradzi je mistrz z Pabianic

Sekrety pizzy na szklanym ekranie. Zdradzi je mistrz z Pabianic

5
Na pizzy zna się jak mało kto. O sposobach jej robienia, aby smakowała znakomicie, możemy dowiedzieć się jutro od Jędrzeja Lewandowskiego z pubu „Zielona Górka”, który wziął udział w ogólnoświatowej Olimpiadi della Vera Pizza Napoletana w Neapolu i zajął tam szóste miejsce w swojej kategorii wiekowej (do 35 lat).

Pabianiczanin będzie gościem piątkowego wydania „Pytania na śniadanie” w TVP2. Na szklanym ekranie ma się pojawić (z przerwami) na trzy godziny, bo tyle trwa program.

Temat przewodni to oczywiście pizza. Prawdziwa, neapolitańska i domowa.

– Pokażę, jak przygotować ciasto na tę drugą, bo do neapolitańskiej potrzebny jest specjalny piec oraz nietypowe wersje pizzy, ze składnikami, o których nie pomyślelibyśmy, że można je wykorzystać  – wyjaśnia Jędrzej Lewandowski. – Opowiem też o udziale w olimpiadzie.

Jutrzejszy program z pabianiczaninem rozpocznie się o godz. 7.55. 

REKLAMA
Subskrybuj
Powiadom o
5 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments

jakie szczęście, że pan Jędrzej kręci pizze w Pabianicach – jest wybitna!

Chyba zart. Pizza dramat. Bardzo się nacięłam

oho, konkurencja „od ciast” działa… 😉

trzeba umieć odróżnić pizzę neapolitańską od włoskiej czy od… polskiej – każdy lubi co lubi

rodem z prawdziwego Neapolu