Na pizzy zna się jak mało kto. O sposobach jej robienia, aby smakowała znakomicie, możemy dowiedzieć się jutro od Jędrzeja Lewandowskiego z pubu „Zielona Górka”, który wziął udział w ogólnoświatowej Olimpiadi della Vera Pizza Napoletana w Neapolu i zajął tam szóste miejsce w swojej kategorii wiekowej (do 35 lat).
Pabianiczanin będzie gościem piątkowego wydania „Pytania na śniadanie” w TVP2. Na szklanym ekranie ma się pojawić (z przerwami) na trzy godziny, bo tyle trwa program.
Temat przewodni to oczywiście pizza. Prawdziwa, neapolitańska i domowa.
– Pokażę, jak przygotować ciasto na tę drugą, bo do neapolitańskiej potrzebny jest specjalny piec oraz nietypowe wersje pizzy, ze składnikami, o których nie pomyślelibyśmy, że można je wykorzystać – wyjaśnia Jędrzej Lewandowski. – Opowiem też o udziale w olimpiadzie.
Jutrzejszy program z pabianiczaninem rozpocznie się o godz. 7.55.
REKLAMA
jakie szczęście, że pan Jędrzej kręci pizze w Pabianicach – jest wybitna!
Chyba zart. Pizza dramat. Bardzo się nacięłam
oho, konkurencja „od ciast” działa… 😉
trzeba umieć odróżnić pizzę neapolitańską od włoskiej czy od… polskiej – każdy lubi co lubi
rodem z prawdziwego Neapolu