Strona główna Styl życia Od kuchni Sukces pabianickiej restauracji

Sukces pabianickiej restauracji

4

Hotelowa restauracja Wzorcownia by Wisław Bober zdobyła wyróżnienie w finale VI edycji konkursu „Warszawa od kuchni”.

Wzorcowania otwarta w ubiegłym roku w Fabryce Wełny okazała się najlepszą restauracją hotelową 2017 roku w Polsce.

Wzorcowania to autorska restauracja, która powstała w miejsce pubu Barwiarnia w hotelu przy Grobelnej. Jak czytamy na stronie restauracji, szef kuchni Wiesław Bober zachwyca gości smakiem potraw z dziczyzny, wyszukanymi owocami morza oraz wieloma produktami sezonowymi.

Co zjemy w Wzorcowni? Na przykład comber jagnięcy w panierce pistacjowej z risotto i szalotką w winie, cykorią i szpinakiem czy polędwicę z dorsza z grochem, beszamelem z wanilią, puree z selera, skorzonerą i pianą chrzanowo-jabłkową.

REKLAMA
Subskrybuj
Powiadom o
4 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments

Gratulacje. Tak trzymać!

zdjęcia to chyba robione telefonem komórkowym, pusto tam… wcale nie zachęcają do odwiedzin….

zdjęcia to chyba robione telefonem komórkowym …wcale nie zachęcają do odwiedzin, pusto tam..

Gratuluję szkoda tylko że stać mnie było iść tam tylko raz.Mimo tego życzę wszystkiego najlepszego.Szczególnie panu Furmanowi za inwestowanie w NASZE Pabianice.Powodzenia