Strona główna Aktualności Pabianiczanin wygrał program Ugotowani

Pabianiczanin wygrał program Ugotowani

0

Bartłomiej Predel z Pabianic był bohaterem szóstego odcinka, dziesiątej serii programu Ugotowani.

Pozostała trójka uczestników z Łodzi odwiedziła Bartłomieja w bloku przy 20 Stycznia. Pabianiczanin tradycyjnie przygotował dwa dania i deser.

Na przystawkę zaserwował gościom „Halucynację z włoskim romansem w tle”, czyli grzyby boczniaki w czosnku, oliwie i pietruszce z parmezanem.

– Jedna z lepszych przystawek jakie jadłem. Jesteś drugim rudym, którego lubię – powiedział Krystian Wojewoda z Łodzi, uczestnik programu.

Danie główne to „Pióro i ziarna”, czyli kaczka z risotto z pęczaku z podgrzybkami. Na deser „Łódzkie Les Palmas”.

Bartłomiej zadziwił gości, gdy zdradził, że z zawodu jest księgowym. Tradycyjnie według formuły programu, pokazał przed kamerą swoją pasję – grę na bębnach.

Pabianiczanin skradł serca innych uczestników i zdobył aż 26 punktów (na 30 możliwych). Co ciekawe, taką samą ilość punktów zdobył rywalka Bartłomieja – Katarzyna Klukowska. – Knajpę musimy razem otworzyć podsumował – zwycięzca.

Jestem mile zaskoczony ocenami przeciwników,  ale również zadowolony całym montażem odcinka. Pokazali nas z fajnej strony. Co prawda nie wszystkie ciekawe momenty mogły się zmieścić – mówi Bartłomiej. – Zdjęcia do programu trwają 5 dni, a odcinek 45 min.  Trafiłem na fajnych uczestników, spoko ludzie. Co do potraw, ja ze swoich jestem prawie zadowolony. Dania jarskie były najsłabszą częścią programu, natomiast uczestniczka, która je gotowała jest osobą wyjątkowa. Mam ze wszystkimi uczestnikami kontakt do dzisiaj – podsumował odcinek.

Co skłoniło Bartłomieja do uczestnictwa w programie?

– Gotuje od 10 lat i jest to całe moje życie, no oczywiście oprócz zony i przyjaciół.  Marzy mi się własna knajpka, ale to jeszcze parę latek, bo muszę się jeszcze poduczyć. Zresztą cały czas uważałem, że nawet do ugotowanych się nie nadaje. Jednak przyjaciółka mnie namówiła i jakoś wyszło. Ale nie zamierzam zgłaszać się do innych programów kulinarnych– za mało wiedzy i brak parciana szkło – mówi pabianiczanin.

Odcinek można już obejrzeć na TVN Player.

 

REKLAMA
Subskrybuj
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments